החגים בפתח ה'קפוסטה' במתח • מתכון לכרוב ממולא

דוד קליגר No Comments on החגים בפתח ה'קפוסטה' במתח • מתכון לכרוב ממולא

כמידי יום חמישי בתוכנית 'ניחוחות שבת' עם השף-קונדיטור מירי זורגר, בה בין השאר גם ניתנים מתכונים שונים מהמטבח היהודי – הפעם לקראת החגים נתנה זורגר מתכון ל'כרוב ממולא' • שנהיה לראש

23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

להלן המתכון ככתבו, ובתורף הדף כלשונו כדי שתוכלו להאזין לו כפי ששודר בתוכנית – בהצלחה!

כרוב ממולא:

מצרכים:
500 גר' הודו אדום טחון
500 גר' פרגית עוף טחון
2 כוסות אורז מבושל
400 גר' רסק עגבניות
3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
11/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

למילוי:
2 כרובים קפואים ליומיים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר.

לרוטב:
1/3 כוס שמון
1 ק"ג רסק עגבניות
1 וחצי כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפיות תבלין שקשוקה
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי
10 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

הפרדת העלים:
חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשדרת העלה

ממלאים את העלים:
מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית
מכינים כך את הכל – בשלב הזה אפשר להקפיא

הכנת הרוטב:
מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים
מתבלים ומתקנים תיבול
מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות

מגישים עם פירה תפוחי אדמה.

להאזנה:



0 תגובות